Els accidents i víctimes mortals augmenten respecte al 2017 un 30% i un 25% respectivament. Si es compara amb el 2010, la xifra decrementa un -38% i -40% respectivament. Les dades corresponen a l'informe d'indicadors viaris del 2018, en referència a la sinistralitat a la xarxa viària gironina de gener a novembre, i les ha fet públiques, aquest dissabte, 1 de desembre, el Servei Català de Trànsit.

S'ha produït un augment molt significatiu enguany en les sortides de via respecte al 2017 passant de 6 a 10. Això representa un augment del 67%. Els accidents amb només un vehicle implicat s’han incrementat un 67% respecte l'any passat, de 6 a 10. També s'ha de destacar l'increment del 31% de les col·lisions entre vehicles.

No hi ha hagut cap vianant ni ciclista mort aquest any. Les xifra de motoristes és la mateixa, 8 tant a 2017 com 2018. Són els ocupants en vehicles lleugers els que pateixen un augment del 33%, passant de 18 a 24.

El Servei Català de Trànsit aprofita per recordar el lema de la seva darrera campanya "No corris. Viu més", que té l'objectiu de conscienciar sobre l'excés de velocitat, una conducta de risc que té greus conseqüències a la carretera. "No corris. Viu més" advoca per l'slow life en la conducció i vol transmetre la necessitat d'un canvi de mentalitat per alentir la vida, un canvi que es fa vital en el cas de la conducció.