La Guàrdia Civil ha muntat una macrooperació a la Jonquera contra la prostitució. L'operatiu es fa simultàniament en altres províncies espanyoles i l'objectiu és fer caure una organització amb ramificacions també internacionals. Segons fonts policials, l'objectiu és desmatellar una organització criminal que actua a Espanya i amb ramificacions internacionals.

Aquesta banda es dedica al tràfic d'éssers humans, en concret, de dones a qui fa exercir la prostitució. Hi ha previstes diverses detencions.

A la Jonquera, el gran operatiu ha començat pels volts de tres quarts de set i hi ha molta presència policial. Es fan entrades i escorcolls simultanis en diversos pisos de la localitat i un helicòpter del cos policial també sobrevola la població.

Entre els habitatges escorcollats n'hi ha que estan ubicats al carrer del Pont, al Carles Bosch de la Trinxeria, entre altres. El punt amb més presència policial és el del carrer Carles Bosch, davant d'uns pisos ocupats que han generat controvèrsia els últims temps per la presència de delinqüents reincidents. En aquest punt hi ha prop de 15 furgonetes i agents de paisà. També hi ha escorcolls en un aparcament del poble, situat a tocar del riu.

En l'operació hi participen agents de paisà i de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.

Els resultats d'aquest operatiu seran d'abast estatal. En alguns dels pisos, la majoria en zones del centre del poble, els veïns coneixien que hi havia presència de prostitutes.

Millorar la seguretat al municipi

L'alcaldessa del municipi, Sònia Martínez, ha assegurat que qualsevol dispositiu que es faci al municipi és "positiu" per resoldre els problemes de delinqüència que hi ha. Martínez ha recordat que la Jonquera és un punt fronterer, "amb els avantatges i els inconvenients que això suposa". "Hem de recordar també que estem al costat d'un país amb una legislació molt més restrictiva amb aquest tipus de delictes i creiem que aquests dispositius ajuden a millorar la seguretat del municipi", ha insistit.

Menys robatoris a domicilis

D'altra banda, l'alcaldessa ha explicat que en les darreres setmanes han baixat els robatoris a l'interior de domicilis. Fruit, segons ha dit, de l'entrada a presó d'alguns dels lladres reincidents que els protagonitzaven. Martínez ha insistit, però, que continuaran lluitant contra aquesta problemàtica i personant-se com acusació particular en els casos que afecten el poble.