La secció tercera de l'Audiència de Girona ha començat a jutjar avui a l'acusat de violar la cuidadora del seu sogre, atrinxerar-se amb ella al seu propi domicili i disparar contra els Mossos d'Esquadra - deixant a un agent ferit - quan aquests intentaven fer-lo sortir de la casa de Ventalló on tenia tancada a la víctima. Durant la vista, la dona ha declarat a porta tancada, i es preveu que demà doni la seva versió dels fets el propi processat. L'acusació particular considera que «va existir una intimidació» i que l'acusat era «plenament conscient» del què feia quan va agredir sexualment a la dona. «Li havia trencat el telèfon, l'havia tancat a casa... és evident que quan es produeixen els fets aquesta senyora es trobava indefensa i no podia presentar oposició», apunta l'advocat.

Tal com relaten els escrits de la fiscalia, els fets es remunten al 6 de desembre del 2017. L'acusat va anar a recollir a la víctima a Figueres al voltant de les 7 del vespre. Aquesta es trobava en companyia d'una amiga. L'home les va portar a totes dues al seu habitatge - ubicat al Pla de Can Jordi número 16 de Ventalló - i els hi va ensenyar la casa on la dona havia de fer de cuidadora del sogre de l'acusat. Mentre feien la visita, les va alertar que no entressin en una de les habitacions, que és on hi guardava les armes.

Al cap d'una hora i mitja, el processat va tornar a l'amiga a Figueres i la víctima es va quedar ja a l'habitatge per cuidar del familiar. Després que aquesta el poses a dormir, l'encausat li va dir que ara «l'havia de cuidar a ell» mentre «amb una mà anava tocant la pistola que portava a la butxaca». Després li va trencar el mòbil, va desconnectar els telèfons de la casa i va tancar la porta amb clau. Als escrits també consta que la va obligar a fer-li un massatge i una dutxa. Finalment, quan es van posar a dormir, de matinada, va ser quan li va realitzar tocaments i l'endemà al matí la va violar. Tot això sota amenaça, ja que tal com consta al relat de la fiscalia, portava la pistola amb ell en tot moment.

Al no saber res de la víctima en tota la nit, la seva parella la va anar a buscar a la casa de l'acusat a les 8 del matí. Aquest no li va voler obrir la porta i va sortir al balcó per dir-li que marxes d'allà. El company de la dona va trucar a la policia, i al cap de mitja hora els Mossos d'Esquadra es van personificar davant del domicili. L'acusat els va disparar en nombroses ocasions des de la terrassa, tocant de ple a un dels agents, que va quedar ferit a l'avantbraç esquerre. Posteriorment va fer sortir amb la dona al balcó apuntant-la amb la pistola al cap.

Amb els Mossos a fora la casa, l'home es va acabar entregant als agents, que el van detenir immediatament, alliberant també a la víctima. Des d'aquell moment, l'acusat va quedar en presó provisional.

26 anys de presó i 50.000 euros

Per tots aquests fets, la fiscalia demana a l'acusat una pena de 26 anys de presó i una suma de 15.000 euros en concepte de responsabilitat civil per a la víctima i 1.890 euros més per l'agent lesionat. Els delictes que li imputa són detenció il·legal (5 anys), agressió sexual (14 anys), atemptat contra l'agent de l'autoritat (5 anys) i aflicció per tracte degradant (2 anys). També sol·licita que no es pugui acostar a la víctima a menys de 200 metres en 24 anys i en demana 10 més de llibertat vigilada, un cop surti del centre penitenciari.

L'acusació particular demana la mateixa pena però eleva la responsabilitat civil per la dona a 50.000 euros i la defensa de l'acusat en demana l'absolució. L'advocat del detingut demana que se li apliqui una eximent completa d'alteració mental. "Accepto que hi hagi un delicte d'atemptat i un delicte de lesions, però nego que hi hagi un delicte d'agressió sexual i detenció il·legal" explica, "tenim informes dels forenses que apunten que el processat va tenir un episodi de deliri".