Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar el passat 9 de novembre un home, de 59 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Ripoll, com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat del trànsit per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible i per cometre una infracció de desobediència.

El fets van passar cap a tres quarts d'una de la matinada en un control d'alcoholèmia que s'havia muntat a la C-17, al punt quilomètric 92.8, dins el terme municipal de Ripoll.

Durant l'operatiu un conductor va donar un resultat positiu de 0'89 mg/l d'alcohol per litre d'aire expirat, tres vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.25 mg/l.

Per aquest motiu, els mossos van denunciar-lo penalment com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària en donar una taxa penalment punible. Pel que fa al vehicle, un conductor substitut es va fer càrrec del cotxe.

Poca estona més tard, cap a tres quarts de dues de la matinada, agents de la Policia Local de Ripoll van aturar el mateix vehicle que conduïa el mateix conductor denunciat anteriorment. Els agents li van fer novament la prova d'alcohol que va donar un resultat penal positiu de 0,80 mg/l en aire expirat i el van tornar a denunciar penalment.

A més, el mossos, en tenir coneixement d'aquest fet, el van denunciar per desobediència per una infracció contemplada a la LO 4/2015.

El conductor, que tenia antecedents, va quedar citat per tal de comparèixer davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll.

D'altra banda, l'11 de novembre es va denunciar per cometre una infracció de desobediència un altre home, de 44 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Figueres.

En aquesta ocasió els fets van passar cap a tres quarts de set del matí en un control d'alcoholèmia i drogues que els mossos havien muntat a la GIV-6043, al punt quilomètric 0.5, dins el terme municipal de Castelló d'Empúries.

Durant l'operatiu, un dels conductors va donar positiu per cocaïna a la prova de detecció de drogues i el van denunciar com a presumpte autor d'una infracció administrativa recollida al Reglament General de Circulació. Pel que fa al vehicle, un conductor substitut es va fer càrrec del cotxe.

Dues hores després, els agents van localitzar el mateix vehicle conduit pel conductor que acabaven de denunciar. Per aquest motiu, també li van aixecar una acta per desobediència per una infracció contemplada a la LO 4/2015.