La Guàrdia Urbana de Figueres va detenir dijous, 8 de novembre, quatre persones al sector Oest de la ciutat, i els va confiscar cinquanta quilos de cabdells de marihuana. Els detinguts, de nacionalitat francesa, tenen entre 20 i 30 anys i van ser detinguts durant el patrullatge ordinari. A part dels cinquanta quilos de cabdells de marihuana confiscats, els agents van posar sota custòdia policial tres vehicles d'alta gamma.

Sobre dos quarts de cinc de la tarda del dia 08 de novembre, agents de la Guàrdia Urbana de Figueres, mentre realitzaven un patrullatge ordinari a la zona oest de la ciutat, van detectar la presència de tres vehicles, amb plaques de matrícula franceses, que circulaven a velocitat elevada pel carrer Cresques Elies.

Els agents van aconseguir aturar els vehicles, després d'un petit seguiment, i van comprovar que a l'interior d'un dels cotxes hi havia una gran quantitat de paquets, que es va confirmar que contenien cabdells de marihuana.

Els ocupants de dos dels vehicles van poder ser detinguts mentre que les persones que anaven en l'altre turisme van aconseguir fer-se escàpol. Els policies van trobar aquest tercer cotxe abandonat en un carrer proper.

En total es van detenir a 4 persones, de nacionalitat francesa, d’entre 20 i 30 anys, i els tres vehicles, van ser traslladats i posats sota custòdia policial.

Un cop realitzada la inspecció i el pesatge dels cabdells la quantitat total intervinguda és de 50 kg. Dels detinguts, dels vehicles i de la substància intervinguda se n'han fet càrrec la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra de Figueres.

El regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Figueres, Quim Felip, destaca la feina que s'està fent amb patrullatges intenssius al sector oest des de fa dos mesos i que comença a donar resultats, amb nombroses actuacions diàries interposant sancions, i també amb actuacions importants com la detenció dels autors del tiroteig al barri del Culubret, i ara, aquestes detencions, fruit de la presencia policial continuada. "Com ens vàrem comprometre amb els veïns, des del govern municipal continuarem reforçant la presencia policial i les hores que la policía dedica al sector oest", ha manifestat el regidor.