L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat que s'enfrontava a 5 anys de presó per abusar sexualment d'una nena de 8 anys Empuriabrava (Alt Empordà) a finals del 2015. La sentència exposa que una nit del mes de novembre, el processat i la seva parella estaven dormint quan, a mitja nit, la filla de la dona es va ficar al llit amb ells. "En un moment determinat, l'acusat va rodejar amb el braç el cos de la seva parella i va tocar, sense voler, la zona del cul de la menor", exposa el tribunal. Per això, la sentència conclou que no ha quedat provat que li fes tocaments de forma voluntària a la petita. L'Audiència també deixa sense efecte l'ordre d'allunyament que l'acusat tenia en vigor.

La sentència de la secció quarta de l'Audiència de Girona conclou que els tocaments pels quals l'acusat s'enfrontava a una pena de 5 anys de presó per un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys van ser "sense voler". La sentència recull que les proves esgrimides per la fiscalia i per l'acusació particular -exercida pel pare de la nena- són "extremadament lleus".

El tribunal recorda que, per condemnar l'acusat, caldria tenir evidències que indiquessin que va actuar de forma "voluntària i dolosa" i amb la intenció d'obtenir una "satisfacció sexual". Un extrem que la sentència descarta.

L'Audiència de Girona, d'entrada, ressalta que els suposat tocaments es van produir en un context "molt concret". "No és l'agressor qui busca la companyia de la menor, com lamentablement passa en tantes ocasions quan s'aprofita que no hi ha el progenitor, sinó que és la nena qui, amb tota naturalitat, es fica al llit amb al seva mare", argumenta la sentència.

És en aquesta situació quan, segons la sentència, l'home va rodejar la seva parella amb el braç i va acabar tocant els genitals de la menor. "Es tracta d'una situació ben estranya per satisfer desitjos lúbrics, al contrari, sembla un moviment d'allò més natural estirar, conscient o inconscientment, el braç per situar-lo per sobre a seva parella", afegeix el tribunal que considera que el contacte amb la menor va ser "sense voler".

Per això, l'han absolt i, a més, han deixat sense efecte l'ordre de l'allunyament que l'acusat tenia encara en vigor. També li retornen els diners que havia consignat per fer front a una possible indemnització en cas de condemna. La sentència no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem.