La Guàrdia Civil ha detingut tres persones que intentaven passar marihuana cap a França. Els arrestats formen part de tres actuacions diferents que ha realitzat la benemèrita a La Jonquera entre el 21 i el 22 d'octubre. En total s'han decomissat fins a 76 kg de droga que ha localitzat en un autobús de línia i en dos turismes. Els detinguts són tres homes, tots ells de nacionalitats diferents (un és espanyol, un altre és serbi i el tercer és holandès). El cas més sorprenent és el del serbi, que viatjava en un autobús de línia i portava una maleta amb 10,9 kg de marihuana envasats al buit. Els tres detinguts ja han passat a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Figueres.

La Guàrdia Civil ha decomissat fins a 76 kg de marihuana en tres actuacions diferents realitzats a La Jonquera (Alt Empordà) entre el 21 i el 22 d'octubre. Com a resultat d'aquests operatius també s'han detingut a tres homes de diferents nacionalitats (espanyola, sèrbia i holandesa) com a responsables de les substàncies que transportaven.

La primera detenció es va fer a un quart d'una de la matinada del diumenge 21, quan la Guàrdia Civil va aturar un turisme amb matrícula espanyola que volia creuar la frontera per anar a França. Després que els agents identifiquessin l'únic ocupant del vehicle, van observar que en el seient de darrera hi havia unes bosses. La Guàrdia Civil va confirmar que es tractava de marihuana i van decomissar tot el material que pesava 33,4 kg. Posteriorment el conductor, de nacionalitat espanyola, va ser detingut.

El dilluns 22 a les set del vespre es va produir la segona detenció, quan els membres d'una patrulla del cos de la benemèrita va inspeccionar un autobús de línia que circulava en direcció a França. En el registre, la Guàrdia Civil va sospitar d'una maleta i per això van demanar quin passatger n'era el propietari. Una vegada identificat, davant seu van obrir l'equipatge i van descobrir 10,9 kg de marihuana envasats al buit. L'home, que era de nacionalitat sèrbia, també va ser detingut.

Poques hores després, a dos quarts de deu de la nit, els mateixos agents van aturar al conductor d'un Porsche Cayenne de color blanc que també es dirigia cap a França. Durant la inspecció del vehicle, la patrulla va sospitar d'uns bonys que sobresortien del maleter. Quan el van obrir, van veure que es tractava d'una substància vegetal que va donar positiu en marihuana. En total, en el cotxe es van trobar 31,8 kg. L'únic ocupant del vehicle tenia nacionalitat holandesa i va acabar detingut.

Posteriorment la Guàrdia Civil va obrir diligències i va entregar la substàncies decomissades al jutjat de guàrdia de Figueres. Els tres detinguts també han passat a disposició judicial.