Aquest dilluns ha tingut lloc un simulacre d'incendi en una embarcació d'arrossegament que era atracada al costat de la benzinera, a la dàrsena pesquera del port de Roses. L'exercici ha servit per practicar algunes de les maniobres d'autoprotecció que han de conèixer i poder realitzar les marineries, així com per millorar la coordinació entre els diversos cossos actuants. Aquest simulacre ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat i ha comptat amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Roses, Repsol i Port Roses.

Un cop detectat l'incendi, s'ha activat el Pla d'autoprotecció (PAU) i s'ha donat l'alerta al telèfon d'emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i a la Guardia Civil. Hi han participat també dotacions de la Policia Local, Bombers i Mossos d'Esquadra.

Un cop confirmada l'emergència, el guardamolls del port ha obert i controlat els accessos a la zona afectada fins a l'arribada dels primers mitjans externs. Posteriorment, s'ha incorporat a la realització d'altres tasques com la instal·lació de barreres i també ha col·laborat amb l'equip d'intervenció del port.

La marineria de Port Roses s'ha constituït com a equip d'intervenció i conjuntament amb Salvament Marítim han procedit a realitzar les maniobres necessàries per aïllar i assegurar al moll l'embarcació afectada. La seva prioritat ha estat preparar l'entorn per facilitar la intervenció dels Bombers de la Generalitat.