La Guàrdia Civil ha comissat 24 quilos de marihuana en tres busos de línia al seu pas per la Jonquera.

Els agents han detingut dues persones per presumpte tràfic de droga, a les quals es va poder acreditar que transportaven la droga. Es tracta d'un home de nacionalitat gambiana i una ciutadana francesa.

La primera actuació es remunta a dissabte 13 d'octubre, en aquest cas una patrulla de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera va fer aturar un autobús que cobria la línia Barcelona-París. En escorcollar la bodega, en una una de les maletes, que no portava cap tipus d'identificació els agents van notar que feina una forta olor de marihuana.

Un cop oberta en presència del conductor es van trobar tres paquets que contenien una substància que va donar positiu a la marihuana amb un pes total de 9,7 quilos.

Dos detinguts al bus de Gènova

La segona actuació la van realitzar components de la mateixa unitat el mateix dia i també van escorcollar un autobús. En aquest cas cobria la ruta Girona-Gènova. Dues de les maletes que es trobaven a la bodega del vehicle van aixecar les sospites dels agents, que després d'identificar els propietaris i en la seva presència, van procedir a la seva obertura. A dins hi van trobar diverses bosses amb marihuana que una vegada extretes van donar un pes total de 10,4 quilos.

Per tot això van arrestar els seus propietaris, un home i una dona per suposats delictes contra la salut pública.

Finalment de dillums, els agents també van inspeccionar un altre autobús, en aquest cas de la línia Barcelona-Venècia. Els agents van descobrir una maleta que no portava identificació. I en presència del xofer van obrir-la i a dins hi van trobar 3,8 quilos de marihuana.

Els agents van instruir diligències que juntament amb els detinguts i la droga comissada van ser posats a disposició del jutjat de Guàrdia de Figueres.