15 de octubre de 2018
15.10.2018
França

El temporal provoca almenys 11 morts i un desaparegut a la regió francesa de l'Aude

La Prefectura de la regió demana prudència davant uns danys molt importants

15.10.2018 | 14:17
Els greus efectes del temporal a l'Aude.

El temporal Leslie ha deixat almenys 11 morts, 1 desaparegut i 8 ferits al seu pas pel departament d'Aude, la regió occitana on es troba Carcassona, d'acord amb xifres facilitades aquest dilluns per la Prefectura d'Aude. Segons el ministeri de l'Interior francès, les pluges de la matinada de dilluns van descarregar en poques hores l'equivalent a diversos mesos de pluja, augmentant el cabal del riu Aude—que dona nom al departament homònim— fins a provocar grans inundacions. El temporal també ha fet que les autoritats franceses evacuïn més d'un miler de persones.

En un comunicat fet públic aquest dilluns, la Prefectura d'Aude informa que almenys quatre barris han estat evacuats i que més de 3.000 cases s'han quedat sense electricitat. Per ara, les escoles romandran tancades dimarts.

En el text difós, també es recomana evitar prudentment qualsevol desplaçament i s'apunta que diverses rutes estan tallades. A més, la circulació ferroviària entre Béziers i Narbona es troba interrompuda temporalment i el transport al nucli urbà està de moment suspès mentre que el transport escolar s'ha suspès a tot el departament tan avui com dimarts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook