15 de octubre de 2018
15.10.2018
L'Empordà
Seguretat ciutadana

Un sindicat dels Mossos vol que les càmeres de les Taser gravin automàticament

Considera insuficient que hi hagi una pistola elèctrica pel cap de torn de cada ABP però ho considera com "un inici" que valora positivament

15.10.2018 | 17:15
Agents dels Mossos fent pràctiques amb una Taser.

El sindicat SME dels Mossos d'Esquadra critica que les càmeres de vídeo que porten incorporades les pistoles elèctriques de tipus Taser que ha adquirit el cos recentment no s'activin en el moment que s'encén l'arma. Per aquest motiu han presentat un escrit al director general de la Policia, Andreu Joan Martínez, demanant que s'adaptin les armes perquè "s'activin en el moment que s'encén la Taser" o bé "es canviïn per altres càmeres que sí que tenen aquesta funció".

Indiquen que aquest problema es va evidenciar "en el primer cas conegut del seu ús per part de mossos a Salt", perquè davant una persona agressiva i en una situació d'estrès "el 90% de les vegades" l'agent no es recordarà d'activar la càmera.

El sindicat celebra que el cos tingui aquests dispositius, però considera "insuficient" que només n'hi hagi una per cada ABP i que la porti el cap de torn.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook