Els Mossos d'Esquadra van enxampar la matinada de dilluns una parella que acabava de robar en un bar de la Jonquera quan sortia pel terrat. Els agents de la Jonquera, a més, durant la investigació van poder constatar que la mateixa parella era l'autora d'un robatori perpetrat només dos dies abans al mateix establiment. En el primer robatori havia sostret un botí valorat en 2.200 euros.

Els arrestats són dos veïns de la Jonquera, un home i una dona, de 28 i 40 anys, de nacionalitat espanyola i francesa. Ambdós van quedar acusats de ser els presumptes autors de dos robatoris amb força a l'establiment.

Els fets es remunten a quarts de quatre de la matinada de dilluns, quan una patrulla que estava realitzant patrullatge preventiu per la zona comercial de la la Jonquera va observar com un home vestit de fosc lliscava pels barrots d'una terrassa d'una alçada de tres metres amb una bossa de grans dimensions a l'esquena.

El lladre, en veure la presència policial, va intentar escapolir-se per un pàrquing adjacent al bar que acabava de violentar, però un agent va frustrar la seva fugida. Pocs minuts després, una dona vestida de fosc sortia del mateix establiment i la policia també la va detenir.

Els agents van comprovar com els finestrals de la taverna estaven forçats i l'interior regirat. I a dins del pàrquing van localitzar diverses bosses amb objectes preparades per endur-se-les.

279 dècims de loteria

Els lladres s'havien apoderat de 386 paquets de tabac, 279 dècims de loteria, sis peces de roba i el canvi de la caixa registradora, entre d'altres objectes. Els Mossos van retornar els objectes sostrets al propietari de l'establiment i van detenir les dues persones com a presumptes autores d'un delicte contra el patrimoni.

Arran de la detenció, els investigadors van constatar que la mateixa parella era l'autora d'un robatori perpetrat només dos dies abans al mateix establiment. En aquesta ocasió, van accedir pel mateix lloc i van sostreure tabac, begudes i la recaptació de la caixa, tot el botí valorat en 2.200 euros.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 8 d'octubre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.