La província de Girona va quedar en alerta ahir per la tramuntana que va bufar amb força, especialment, a la zona de l'Alt Empordà. Un vent que ja s'havia fet sentir la nit anterior i que ahir va ser encara més contundent. Segons les dades del Meteocat, a Portbou es va registrar un cop màxim de fins a 132,1 quilòmetres per hora i a Darnius de 72. A la Bisbal d'Empordà es va assolir una ratxa de pràcticament 70 quilòmetres per hora i a Roses la xifra es va quedar en 68.

Aquesta situació va provocar que diversos punts de l'Empordà ja registressin les primeres incidències com per exemple a Figueres, on el vent que hi bufava ahir va carregar-se el pas a nivell dels Fossos. L'avaria va començar pels volts de dos quarts de set de la tarda del dilluns i els Bombers, amb l'ajuda d'Adif, el van intentar reparar. No va ser fins la tarda d'ahir que va tornar a funcionar amb total normalitat.

Roses també va ser un dels punts on es van produir diverses incidències. La més greu va ser la caiguda d'una copa de palmera a l'avinguda de Rhode, la qual va ferir una veïna de 47 anys. La dona hauria patit una fractura a la cama i una lesió a la cara quan va ser evacuada a l'hospital de Figueres pel SEM. A més, la caiguda de branques i una pèrgola va danyar tres vehicles a la plaça Frederic Rahola i avinguda Mas Mates respectivament. Sense causar danys també va caure un arbre a l'avinguda de la Cuana i al Puig Rom, així com un rètol de la C-260 a l'accés a la platja Canadell. També a Palamós, el vent va trencar un arbre per la part superior.

Una altra de les repercussions del vent va ser un fort onatge a la zona de l'Empordà. De fet, durant la matinada ja es va donar un dels pics més alts a la zona de la boia del cap de Begur, on -segons les dades de Ports de l'Estat- a les quatre hi va haver una onada que va superar els 9,3 metres d'altura.

Baixen les temperatures

Paral·lelament, a més del fort vent també es va registrar una baixada de les temperatures en tota la província. Així ho va detallar el meteoròleg del Diari de Girona, Gerard Taulé, que apunta que a Girona es va comptabilitzar una mínima de 3,5 graus i a Fornells de la Selva i Sant Pau de Segúries, de 2,9. Als afores dels pobles i ciutats del pla de la Selva i Girona, les mínimes van ser tant o més baixes com al Pirineu.

La xifra més destacada, però, va tenir lloc a les Deveses de Salt, on la mínima va ser tan sols d'1 grau, unes de les més baixes a l'inici d'octubre des del 2001.