28 de setembre de 2018
28.09.2018
Figueres

El barri del Culubret de Figueres no pateix talls de llum des del 9 de setembre

Les intervencions realitzades per la Guàrdia Urbana s'han traduït en 241 denúncies, 13 diligències penals i 22 sancions administratives

28.09.2018 | 18:56

La Guàrdia Urbana de Figueres ha interposat 241 denúncies, 13 diligències penals i 22 sancions administratives en les més de 250 intervencions realitzades en quinze dies al barri del Culubret. Aquest dispositiu, juntament amb els realitzats amb Mossos d'Esquadra i Endesa pel control del frau elèctric, les entrades i escorcoll de 5 domicilis realitzades per Mossos d'Esquadra amb la incautació de 795 plantes de marihuana i la detenció d'una persona, i la presència policial continuada al barri, han permès que durant aquests quinze dies, des del 9 de setembre, no s'hagi produït cap nou tall de subministrament elèctric al Culubret.

Des del 22 de juliol fins al 9 de setembre els veïns del barri del Culubret van patir talls diàris de llum d'entre 90 i 120 minuts, més de 40 talls que van suposar un centenar d'hores sense llum. Per resoldre aquesta situació insostenible, dilluns 3 de setembre, l'Ajuntament es va reunir amb els inspectors l'Agència Catalana de Consum que es van desplaçar fins al barri per comprovar l'estat de les línies i trobar-se amb els veïns afectats per valorar les possibles sancions a la companyia elèctrica.

L'alcaldessa de Figueres va convocar d'urgència el 7 de setembre una Junta Local de Seguretat extraordinària amb presència de tots els cossos de seguretat de la ciutat, judicatura, fiscalia, representants d'Endesa i dels veïns del barri, on es va exposar la necessitat de la col·laboració urgent de la Generalitat, dels Mossos d'Esquadra, de la Justícia i de la companyia elèctrica Endesa.

Aquesta col·laboració s'ha dut a terme en els dies posteriors amb dispositius conjunts amb Guàrdia Urbana, Mossos i Endesa contra el frau elèctric i contra el cultiu de marihuana, i presència policial continuada amb denúncies i sancions que han donat com a resultat que no s'hagi tornat a produir cap tall de subministrament elèctric.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook