Agents de la Policia Local de Castelló d´Empúries han salvat la vida a dues persones, en pocs dies de diferència, que havien patit aturada cardíaca al carrer.

Els fets han succeït aquest dimarts 18 i el dijous 13 de setembre.

Els agents van practicar maniobres de reanimació i van aplicar els desfibril·ladors externs automàtics, cedits per Dipsalut, que sempre duen dins els vehicles. La seva intervenció ha permès recuperar ambdues víctimes. Posteriorment, el personal del Sistema d´Emergències Mèdiques les van estabilitzar i traslladat a l´hospital en helicòpter medicalitzat.

Amb aquesta ja són 44 les persones que s´ha recuperat gràcies als desfibril·ladors d´ús públic de la xarxa del "Girona, territori cardioprotegit".

Majoritàriament, els aparells han estat utilitzats per agents de les policies locals i efectius d´altres cossos d´emergències de la demarcació.

En total, els municipis gironins compten amb 783 desfibril·ladors cedits per Dipsalut. Els cossos de primera resposta en duen dins els seus vehicles i també n´hi ha de disponibles a l´espai públic, a places, carrers i façanes d´equipaments.

A aquests aparells cal sumar-hi la cinquantena de desfibril·ladors que se cedeixen de manera temporal a ajuntaments i entitats per a cardioprotegir activitats considerades de risc.