Els operatius de la Guàrdia Civil contra les falsificacions a la Jonquera (Alt Empordà) i Lloret de Mar (Selva) s'han saldat amb un total de 3.000 peces de la marca Michael Kors comissades i valorades en 534.000 euros. La policia va endegar les actuacions la setmana passada arran de la denúncia d'aquesta coneguda marca de roba i complements. La primera intervenció de l'operatiu denominat 'Operació Metracrilato' es va realitzar a la zona comercial de la Jonquera el 6 de setembre, on una cinquantena d'efectius van inspeccionar cinc locals i van comissar 1.800 productes d'aquesta marca entre els quals hi havia cinturons i bosses de mà valorades en 252.000 euros. També es van endur diversos anagrames de la marca amb material per a ser enganxades i cosides a les peces. La segona fase de l'operació es va fer l'endemà a Lloret amb la participació del mateix nombre d'efectius, que van inspeccionar sis locals i van comissar 1.200 peces falsificades i valorades en 282.000 euros. La policia va citar en qualitat d'investigats els dotze propietaris dels locals per presumptes delictes contra la propietat industrial.

Els dos operatius de la Guàrdia Civil contra les falsificacions ha acabat amb 3.000 peces comissades i valorades en més de 500.000 euros. Les intervencions es van fer en diversos locals de la Jonquera i de Lloret de Mar entre els dies 6 i 7 de setembre. En total, hi van participar una cinquantena d'agents. En totes les intervencions, la policia va comptar amb un pèrit de la companyia Michael Kors per determinar l'autenticitat dels productes.

Des del cos destaquen que els propietaris dels dotze establiments inspeccionats van prendre "mesures de seguretat" per evitar l'actuació de la policia. Entre elles, l'existència de persones situades a les proximitats dels locals que si observen moviments estranys alertaven de la presència policial i els responsables dels locals els tancaven.

Això va provocar, segons la benemèrita, que una de les botigues abaixés la persiana deixant tancades a dins a dues persones de nacionalitat francesa. La Guàrdia Civil les va auxiliar quan va sentir els crits de socors. El propietari i l'encarregat del local, que van fugir del lloc, van acabar detinguts per un presumpte delicte de detenció il·legal.

Posteriorment, la policia va citar a declarar en qualitat d'investigats als dotze propietaris per presumptes delictes contra la propietat intel·lectual.