Els Mossos d'Esquadra han detingut un conductor a Bàscara per fugir d'un control policial i circular temeràriament aquest dijous després que els agents observessin, durant un control a l'N-II com havia comès un avançament antireglamentari en una de les cruïlles de la població. Segons fonts policials, el detingut és un home de 40 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Pere de Torelló (Osona), que va iniciar una fugida després que els agents li demanessin que s'aturés per notificar-li la denúncia. El conductor i únic ocupant del vehicle va fer avançaments en revolts perillosos posant en risc la resta d'usuaris sense respectar les línies contínues ni dels canvis de rasant.

En la fugida el cotxe va sortir de la N-II per incorporar-se a la GIP-5126, en direcció a Pontós, i es va endinsar per un camí de terra fins accedir a dins d’un camp. Com a conseqüència d’aquesta maniobra, el vehicle va patir danys a la part frontal i als baixos.

Tot seguit, el agents van veure que s’aturava amb la clara intenció d’ocultar-se. Immediatament se’l va advertir novament que desistís de la seva actitud, però el conductor, en comprovar que s’aproximava un policia a peu, va engegar el motor, va iniciar la marxa enrere amb la intenció de fugir, va causar danys a una motocicleta policial i va intentar atropellar l’agent. En veure aquesta acció, el mosso va saltar i va evitar l’atropellament, segons els Mossos d'Esquadra.

Finalment, els agents van aconseguir obrir la porta del turisme, apagar el motor i detenir al conductor.

El detingut, que té antecedents, ha passat aquest divendres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres acusat d'un delicte de conducció temerària, un delicte d'atemptat i un delicte de resistència i desobediència als agents de l'autoritat.