Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzats a dos quarts de vuit de la tarda d'aquest diumenge l'incendi forestal que des de primera hora de la tarda afecta la zona del Coll del Pení, a Roses. Com a mesura preventiva, aquest cos ha demanat el confinament de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats. A més, està tallada la GI-614, que uneix Roses i Cadaqués, i s'han tallat els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Jóncols i Cala Montjoi.

L'avís de foc s'ha rebut a les 16.44 hores d'aquest diumenge i en aquests moments hi treballen 16 mitjans aeris i una quarantena de dotacions terrestres de Bombers, 3 unitats dels Agents Rurals, 6 de les Agrupacions de Defensa Forestal, 10 patrulles de Mossos d'Esquadra, efectius de la Policia Local, efectius de Protecció Civil i 1 ambulància, amb caràcter preventiu, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els Agents Rurals investiguen les causes de l'incendi i treballen amb la hipòtesi que el foc hagi estat intencionat. A la zona la tramuntana bufa amb una intensitat entre fluixa i moderada.

Els efectius treballen en l'extinció de quatre focus simultanis que afecten una superfície estimada de 2,5 hectàrees, 2 ha, 1 ha i 200 metres quadrats. Dos d'ells estan més actius, un poc després del quilòmetre 1 de la GI-620, i el segon a la cruïlla d'aquesta carretera amb la GI-614.