Un incendi forestal amb quatre focus simultanis afecta la zona del Coll del Pení, a Roses. Els Bombers de la Generalitat han demanat de forma preventiva el confinament de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats. A més, està tallada la GI-614, que uneix Roses i Cadaqués, i s'han tallat els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Jóncols i Cala Montjoi. L'avís de foc s'ha rebut a les 16.44 hores d'aquest diumenge i en aquests moments hi treballen 16 mitjans aeris i una quarantena de dotacions terrestres de Bombers, 3 unitats dels Agents Rurals, 6 de les Agrupacions de Defensa Forestal, 10 patrulles de Mossos d'Esquadra, efectius de la Policia Local, efectius de Protecció Civil i 1 ambulància, amb caràcter preventiu, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els Agents Rurals investiguen les causes de l'incendi i treballen amb la hipòtesi que el foc hagi estat intencionat. A la zona la tramuntana bufa amb una intensitat entre fluixa i moderada.

Els efectius treballen en l'extinció de quatre focus simultanis que afecten una superfície estimada de 2,5 hectàrees, 2 ha, 1 ha i 200 metres quadrats. Dos d'ells estan més actius, un poc després del quilòmetre 1 de la GI-620, i el segon a la cruïlla d'aquesta carretera amb la GI-614.

Tota la tarda els efectius estan treballant per controlar l'incendi. Les columnes de fum es poden veure des de diferents punts de la costa altempordanesa mentre bufa tramuntana amb intensitat fluixa-moderada, factor que podria dificultar les tasques d'extinció. Concretament, les darreres dades de l'estació meteorològica de Roses apunten que hi ha una temperatura 31.6 ºC, humitat del 32 % i intensitat del vent de 24 km/h amb ratxes de 41 km/h.

Els 4 focus afecten una superfície aproximada de 2,5ha, 2ha, 1ha i 200m2, segons informa el cos d'Agents Rurals, que investiga les causes de l'incendi i treballa amb la intencionalitat com una de les hipòtesis.

Des de Bombers s'ha demanat de forma preventiva el confinament de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats, de Roses.

Segons confirma el Servei Català de Trànsit, s'ha tallat la carretera GI-614, que uneix Roses i Cadaqués. També s´ha tallat l'accés a Cala Montjoi, Cala Joncols, Canyelles i Almadrava.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, explica que estant amatents per com es desenvolupi el foc: "A Roses, tots els cossos policials a lloc. Cobertes urbanitzacions i emetents a la carretera de Jòncols". A les xarxes socials, Mindan diu que el telèfon d'emergències 112 ha rebut 236 trucades alertant dels focs.

La IAEDEN-Salvem l'Empordà informa que, aquesta tarda de diumenge, les condicions meteorològiques estan al límit del Teorema del 30: -30%humitat, +30°C i +30km/h velocitat del vent.

A més de Bombers, el dispositiu també compta amb 3 unitats dels Agents Rurals, 6 de les Agrupacions de Defensa Forestal, 10 patrulles de Mossos d'Esquadra, efectius de la Policia Local, efectius de Protecció Civil i 1 ambulància, amb caràcter preventiu, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

A les 19.24 hores, Bombers ha comunicat que els quatre focus de l'incendi forestal de Roses estaven estabilitzats.