Una dona de 81 anys ha mort a l'hospital de Figueres per l'onada de calor. El departament de Salut informa que va ingressar dissabte passat per un cop de calor al centre sanitari i va morir el mateix dia.

Avui l'ens sanitari ha informat que durant aquesta onada de calor han mort 11 persones a tot Catalunya per les mateixes causes. Avui ha confirmat cinc víctimes mortals més -una és la de Figueres- entre els dies 3 i 8 d'agost.

En el cas de Figueres, el SEM va traslladar la dona des del seu pis en situació ja de semi-inconsciència pels volts de les sis de la tarda cap al centre sanitari.

Un cop allà, la dona va ser atesa i va ingressar a l'hospital. Però tenia una elevada febre, més de 40 graus i en poca estona, va perdre la vida, sense que poguessin fer res els serveis sanitaris. La dona, de 81 anys, era veïna de la ciutat de Figueres.

Es tracta de 2 homes i 3 dones, d'entre 52 i 81 anys, tres dels quals van morir a l'Hospital Universitari de Bellvitge, un altre a l'Hospital de Figueres i un a Barcelona.

En el marc del POCS, coordinat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que es va posar en funcionament l'any 2004 i on participen unitats de molts departaments del Govern de la Generalitat i altres organismes, la xarxa de vigilància epidemiològica de Catalunya registra i analitza les notificacions dels casos sospitosos de cop de calor atesos als centres hospitalaris de Catalunya així com les defuncions per cop de calor notificades per l'Institut de Medicina Legal de Catalunya.

No es descarten, per tant, la confirmació de nous casos. En aquest sentit, a finals de la setmana vinent, l'ASPCAT presentarà un informe sobre l'onada de calor i farà un balanç i una valoració dels casos confirmats.

435 trucades al 061

D'altra banda, entre el 2 i el 8 d'agost, el 061 CatSalut Respon va atendre un total de 453 trucades relacionades amb aquesta onada de calor, incloent consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.