Un camió que fuita salfumant ha obligat a tallar una sortida de l'AP-7 a la Jonquera, en sentit Girona.

El succés es va produir ahir pels volts de les onze de la nit quan el vehicle va començar a perdre la matèria perillosa a l'àrea de servei de la Jonquera.

Des des de llavors, els Bombers han fet el transvasament de la matèria perillosa a la cisterna d'un altre vehicle durant hores. Aquest matí, pels volts de les set, s'ha donat per finalitzat.

Els Mossos d'Esquadra per la seva banda han custodiat el camió cisterna que fuitava i aquest fet obliga a tallar la sortida 2 de l'autopista a la Jonquera. On ara el matí s'hi estan fent tasques de neteja.

Segons els Bombers, la pèrdua d'àcid colhídric és petita però en fuitar un producte químic s'ha hagut de sellar la fuita i transvasar la matèria perillosa.

Això ha obligat a activar el pla Transcat de Protecció Civil, tot i que no hi ha perill.

Finalment, segons el Servei Català de Trànsit, s'ha obert la sortida de l'autopista pels volts de les nou del matí, unes 10 hores després dels fets.

Incendi a la mitjana de l'AP-7

També a la Jonquera, els Bombers han hagut d'apagar un incendi a la mitjana de l'autopista a l'altura del quilòmetre 5 pels volts de les cinc de la matinada. L'han apagat ràpidament i ha cremat 50 metres quadrats.