Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte passat al vespre a Pedret i Marzà (Alt Empordà) dos joves després de saltar-se un control policial a Roses i fugir dels agents en una persecució en què van saltar-se semàfors, van circular en direcció prohibida i van estar a punt d'atropellar un ciclista i diversos vianants. Els detinguts són dos joves de 20 i 26 anys de nacionalitat espanyola i marroquina, com a presumptes autors d´un delicte d´atemptat a agents de l´autoritat mentre que el tercer ocupant va poder fugir. A més, un d'ells està acusat d'un delicte contra la seguretat viària per conduir originant un greu risc per la circulació i conducció temerària, i un delicte de resistència i desobediència a agents de l´autoritat.

Els agents dels Mossos es torbaven fent el control quan van veure el vehicle ocupat per tres persones i els van demanar que s'aturessin. El cotxe va fer un primer gest per parar, però immediatament va fugir a gran velocitat direcció a Palau-savardera fins que es va accidentar sol a Pedret i Marzà.

Els tres ocupants en van sortir corrents i es van intentar ocultar. Dos d´ells van ser interceptats i detinguts. La investigació continua oberta per localitzar el tercer home escàpol. En l´escorcoll dels detinguts i del vehicle se´ls va localitzar prop de 500 euros en efectiu, unes tenalles, un tornavís i diferent documentació aliena a la seva titularitat.

Els detinguts, dels quals un d´ells tenia antecedents, van passar el dia 23 de juliol a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.