Eroski també ha retirat les ampolles d'aigua d'1,5 i 5 litres envasats per l'empresa Aiguaneu, totes del lot 120721, segons ha informat aquest dimecres el Departament de Salut. Aquest dimarts Condis ja va retirar 9.000 garrafes de 5 litres d'aquest lot. La retirada d'aigua envasada d'aquest lot es produeix per les investigacions que s´estan duent a terme a partir d´una denúncia als Mossos d´Esquadra per part d´un consumidor que, en beure aigua d'aquest producte va patir una irritació del tracte digestiu.

Segons Salut, s´ha comprovat que altres envasos d'aquest lot feien mala olor quan s´obrien i mal sabor en intentar ingerir-los. Les primeres investigacions en l´establiment envasador indiquen com a possible causa de l´incident una contaminació de les línies d´envasament amb productes químics provinents d´una línia que estava en procés de neteja i desinfecció.

L´Agència de Salut Pública està verificant la retirada del mercat d´aquesta nova marca i continua amb les actuacions de control i investigacions en les diferents empreses implicades. Així mateix, ha demanat a les persones que puguin tenir envasos d´aquest lot i marques, s´abstinguin de consumir-los.

De la seva banda, l'empresa Aigua del Montseny, propietària de la font d'on ha sortit l'aigua que ha calgut retirar, ha puntualitzat que la planta compta amb tots els permisos sanitaris pertinents, a més de certificacions de qualitat internacionals. De forma paral·lela, ha subratllat que de les anàlisis internes fetes a la planta d'Aiguaneu "no es desprèn cap tipus d'anomalia".

L'empresa ha afirmat que col·labora amb l'Administració i que està a l'espera dels resultats de les recerques conjuntes de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) i de la policia.