L'Ajuntament de Portbou qualifica de "desafortunada" la detenció del regidor de Seguretat, Francisco Ábalo, per part de la Guàrdia Civil aquest dissabte i exigeix al cos una relació "respectuosa". En un comunicat, el consistori lamenta els fets que es van produir dissabte després que l'edil es negués a identificar-se davant del cos quan pretenia calmar els ànims entre un client d'un pàrquing i dos treballadors.

A l'escrit, asseguren que sempre han mantingut una relació "correcta" i de respecte amb els cossos de seguretat que tenen presència al municipi i reclama "reciprocitat". En aquest sentit, diuen que iniciaran "immediatament" totes les actuacions necessàries per recuperar el clima de "respecte i entesa" a la població i mostren total suport cap a Ábalos. "El recolzarem solidàriament en totes les actuacions que consideri necessari emprendre per tal d'aclarir els fets ocorreguts i sentir-se compensat pel dany sofert", insisteixen.

La Guàrdia Civil va detenir dissabte durant unes hores el regidor de Seguretat. El motiu de l'arrest va ser la negativa de l'edil a identificar-se quan els agents li ho van requerir. Segons va avançar SER Catalunya, Ábalos intentava calmar els ànims en una discussió entre el client d'un pàrquing i dos treballadors quan van arribar els agents i li van demanar que s'identifiqués.

Segons l'emissora, el regidors s'hi va negar al·legant que els policies ja el coneixien i que, de fet, l'havien cridat pel sobrenom amb el qual se'l coneix, 'Kiki'. Davant de la negativa, un dels agents el va emmanillar per l'esquena i se'l va emportar a la comissaria situada a pocs metres del lloc dels fets. Poques hores després, el van deixar en llibertat, tot i que li imputen un delicte de resistència a l'autoritat i un altre de desobediència.