Segons ha informat la Cadena SER, un agent de la Guàrdia Civil de la caserna de Portbou va detenir ahir a la tarda Francisco Abalos, regidor de Seguretat Ciutadana i Mercats a de l’Ajuntament del municipi pels delictes de desobediència i resistència a l'autoritat. El policia se’l va endur "arrossegant-lo Rambla avall a peu i emmanillat a l’esquena en direcció a la caserna", que està a pocs metres, tal i com es veu al vídeo al qual ha tingut accés SER Catalunya. A les imatges també s’observa com l’altre guàrdia queda al marge de l’actuació del seu company i no intervé.

L’incident va començar aquest dissabte a la tarda a l’aparcament municipal de la Riera situat a uns 200 metres de la Caserna de la Benemérita. Hi va haver un conflicte entre un client i els dos treballadors d’aquest equipament. Tot i que els Mossos són els que tenen competències en seguretat ciutadana, va ser una patrulla de la Guàrdia Civil la que es va presentar a la zona. Al mateix moment s’hi va acostar també el regidor Francisco Ábalos, que havia estat alertat.

Tenia la intenció de mediar segons diversos testimonis i va dir que aquesta era la seva responsabilitat com a gestor municipal. Aleshores, segons les mateixes fonts, un dels guàrdies li va exigir que s’identifiqués. Abalos li va respondre que sabia perfectament a qui s’estava dirigint. Portbou té 800 habitants “i tothom es coneix”, expliquen les mateixes fonts a SER Catalunya. A més, asseguren que el guàrdia es va dirigir al regidor com a “Kiki”, que és el sobrenom amb el qual tothom el coneix. Ell va deixar clar que era allà com a regidor de Seguretat i que ja el coneixien, es va negar a identificar-se i l’incident va acabar amb Abalos emmanillat i detingut. La Guàrdia Civil va deixar sense efecte la detenció al cap d’una estona i li manté els càrrecs per desobediència i resistència a l'autoritat.

Aquest veí de Portbou, policia nacional retirat, és regidor per una formació independent (Candidatura Local de Portbou-CP) a l’Ajuntament d’aquest municipi. La Cadena SER ha indicat que "!ha intentat recollir la versió de la Guàrdia Civil sense èxit".