29 de juny de 2018
29.06.2018

Desmantellat un grup criminal que va realitzar un centenar de robatoris en domicilis a les comarques de Girona

El jutge ha decretat l´ingrés a presó per sis d'ells i llibertat amb càrrecs pels altres dos

29.06.2018 | 09:40

El Jutjat d'instrucció 1 d'Olot ha enviat a presó sis dels detinguts dilluns en l'operatiu dels Mossos d'Esquadra contra una banda de lladres especialitzada en assaltar cases a les comarques gironines i que s'ha saldat amb un total de vuit arrestats a Barcelona i Badalona. Els investigadors els han pogut relacionar amb fins a 102 robatoris perpetrats des del mes de febrer. El 'modus operandi' sempre era el mateix, entraven als habitatges forçant portes o finestres i, un cop dins, s'enduien joies, diners i objectes de valor com ara càmeres de fotos o tauletes tàctils. A més, els lladres escollien sempre cases properes a zones boscoses i ocultaven els estris que utilitzaven per entrar als habitatges en un amagatall. Els investiguen com a suposats autors d'un delicte continuat de robatori amb força a casa habitada i pertinença a grup criminal.

L'operatiu dels Mossos d'Esquadra un grup de lladres a qui atribueixen una onada de robatoris a cases de les comarques gironines des del mes de febrer es va saldar amb vuit detinguts. L'operatiu es va dur a terme el 25 de juny, quan es van realitzar set entrades i escorcolls als domicilis que els arrestats tenien a Badalona i Barcelona.

El Jutjat d'instrucció 1 d'Olot ha enviat a presó sis dels detinguts, després de passar a disposició judicial aquest dimecres. Els investigadors els relacionen, fins ara, amb fins a 102 robatoris o intents, la majoria a la comarca de la Garrotxa tot i que també n'hi ha al Ripollès, a l'Alt i Baix Empordà, a la Selva, al Bages i al Baix Llobregat. No descarten, a més, que els hi acabin atribuint més robatoris que ja s'estan investigant en causes obertes a altres jutjats.

El 'modus operandi' sempre era el mateix. Els lladres escollien cases a quatre vents o aparellades que estiguessin a tocar de zones boscoses o camp. Aleshores, forçaven portes o finestres fent palanca amb un tornavís, trencant vidres o forçant el pany. Un cop dins, arreplegaven joies, diners o objectes de valor com càmeres de fotos o tauletes tàctils i fugien.

Per això, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació que els va portar fins als detinguts. Durant aquests mesos d'investigació, han pogut situar els cotxes amb els quals es movia la banda a les poblacions on es van cometre els robatoris, així com descobrir l'amagatall en una zona boscosa on amagaven els estris que feien servir per forçar els accessos a les cases i evitar així que els atrapessin amb objectes que els incriminessin. A més, també els van captar càmeres de sistemes de videovigilància.

Els investigadors sostenen que els arrestats formaven un grup criminal organitzat perquè en pocs mesos van cometre una gran quantitat de robatoris i, a més, amb mobilitat perquè es desplaçaven fins a poblacions com Olot, Sant Jaume de Llierca, Navata, Porqueres, Sant Feliu de Guíxols o Anglès per assaltar les cases aprofitant quan no hi havia ningú a dins.

El jutjat els investiga com a autors d'un suposat delicte continuat de robatori amb força en casa habitada pel qual es podrien enfrontar a una pena de fins a 6 anys i 3 mesos de presó tenint en compte l'elevat nombre de robatoris comesos.

El 27 de juny els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l'ingrés a presó per a sis d'ells i llibertat amb càrrecs pels altres dos. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook