En menys de vuit hores de diferència, dos banyistes van estar a punt d´ofegar-se a la platja de Riells de l´Escala. El primer, un ciutadà francès de 70 anys que ahir al matí va ser rescatat de l´aigua gràcies a la ràpida intervenció dels socorristes de la Creu Roja, i el segon, cap a les sis de la tarda, una dona també de 70 anys.

El primer, un ciutadà francès, va estar a punt d´ofegar-se ahir el matí a la platja de Riells de l´Escala. Gràcies a la ràpida intervenció dels socorristes de la Creu Roja, en veure que l´home tenia problemes a l´aigua, el van poder socór­rer i portar fins a la sorra. L´home va entrar en aturada cardíaca però els socorristes el van poder reanimar i recuperar. En el moment del succés, els efectius de socorrisme van alertar també el SEM, que es va desplaçar fins a la platja de Riells amb dues ambulàncies i també es van activar diverses unitats de la Policia Local de l´Escala.

El SEM, un cop va poder estabilitzar l´home, el va traslladar en una de les dues unitats cap a l´hospital Josep Trueta de Girona. El van evacuar en estat greu i llavors l´home va ingressar al centre hospitalari, on ahir estava encara ingressat en estat greu i pronòstic reservat, segons van informar fonts del centre sanitari.

El segon rescat es va produir pels volts de les sis de la tarda, també a la platja de Riells. En aquest cas es tractava d'una dona també d´uns 70 anys. En el moment en què es va produir l´ofegament onejava la bandera verda. Segons ha explicat la Creu Roja, la banyista es trobava a deu metres de distància de la sorra en un punt en què no hi havia profunditat. Els socorristes la van reanimar i fins la platja de Riells s´hi va desplaçar una ambulància i un helicòpter del SEM, que va traslladar la dona fins l´hospital Josep Trueta en estat greu.

Primer ensurt a la comarca

Aquest és el primer ensurt greu que s´ha produït a la comarca de l´Alt Empordà pel que fa a banyistes aquesta temporada d´estiu. En canvi, a la comarca veïna, el dijous de la setmana passada, el dia 21, va perdre la vida un home de 65 anys a la platja Gran de l'Estartit. En aquest cas, el van localitzar a l'aigua en estat inconscient al voltant de les cinc de la tarda. Tot i l'actuació del SEM, que va practicar-li maniobres de reactivació cardiopulmonar, l'home va acabar morint.