La Guàrdia Civil ha detingut a la Jonquera (Alt Empordà) dues persones i ha interceptat 258 quilos d'haixix, 10 quilos de marihuana i 1,2 quilos de cocaïna. Els narcotraficants intentaven entrar la droga a França però els agents els han interceptat en dos controls diferents. El primer cas és de la matinada del 8 de juny. Cap a les dues, els agents van donar l'alto a una furgoneta amb matrícula francesa. Quan la van inspeccionar, van veure que havien manipulat les part de darrera dels seients. Un cop oberts, van localitzar una gran quantitat de paquets que contenien una substància que va donar positiu en haixix. Un cop extreta la droga, va resultar que l'únic ocupant del vehicle duia 258 quilos d'haixix. La Guàrdia Civil va detenir un home d'origen marroquí i de 54 anys com a suposat autor d'un delicte contra la salut pública.

Tres dies abans, el 5 de juny, els agents van identificar el conductor d'un vehicle amb matrícula alemanya. Durant la inspecció del cotxe van descobrir, a les guies laterals, 10 quilos de marihuana i, sota un dels seients davanters, un paquet amb 1,2 quilos de cocaïna. El detingut té 48 anys i és d'origen serbi.

Segons informa la Guàrdia Civil en un comunicat, van posar les diligències instruïdes, els detinguts i la droga decomissada a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.