L'exsenador i exconseller figuerenc Narcís Oliveres i Terrades ha mort aquest passat dilluns. Nascut a Figueres el 20 de març del 1930, Oliveres era Doctor en Dret. Havia estat membre del Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i Director de la Societat Hifesa. Fou senador per CiU per la província de Girona a les eleccions generals espanyoles de 1982, 1986 i 1989. Fou secretari quart de la Mesa del Senat del 1989 al 1993 i protaveu del Grup de Convergència i Unió al Senat.

Oliveras també fou conseller de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat de Catalunya el 1985-1986. Malgrat haver-se retirat de la primera línia de la política per raons d'edat, al llarg dels darrers anys va mantenir una vida molt activa, tant a nivell polític com cultural. Entre aquestes activitats cal destacar que fou el vicepresident de l'associació Triangle Blau de Figueres, entitat que va rebre la Fulla de Figuera de Plata l'any passat. Justament va ser el mateix Oliveres qui va encarregar-se de recollir-la.

D'altra banda, el darrer mes de desembre, el Partit Demòcrata Figueres també va retre-li un homenatge.

A les xarxes socials ja s'han començat a sentir les primeres mostres de condol on es destaquen la seva lluita ferma per la democràcia.