12 de març de 2018
12.03.2018
40 Años
40 Años

Detenen un jove de Figueres per estafes a través d'una aplicació d'articles de 2a mà

Feia veure que ingressava diners al banc abans de fer efectiva la compra de mòbils d'alta gamma

12.03.2018 | 18:18

Un jove veí de Figueres de 22 anys ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra com a presumpte autor de sis delictes d'estafa. Agents de Girona i Figueres van tenir coneixement que s'havien produït sis estafes entre el mes de novembre i desembre del 2017 en diferents comarques de la demarcació gironina. Totes elles s'havien donat en el marc d'una compravenda a través d'una plataforma d'Internet d'objectes de segona mà.

Els Mossos van començar una investigació que ha culminat aquest 7 de març amb la detenció del presumpte autor de les estafes. En tots els casos, el modus operandi era el mateix. L'estafador buscava, a través d'aquesta aplicació, telèfons mòbils d'alta gama. Quan tenia escollit l'aparell que volia adquirir, demanava al venedor un número de compte per fer un ingrés bancari, previ al moment de trobar-se per efectuar la compravenda.

Un cop contactava amb la víctima, aquesta podia comprovar, a través de l'extracte bancari, que presumptament havia fet l'ingrés al compte del venedor per la quantia acordada. El presumpte estafador, però, introduïa en un caixer automàtic un sobre buit amb l'import pactat i sense que la víctima ho pogués verificar immediatament, de manera que li lliurava el telèfon mòbil. No era fins al dia següent hàbil, quan els treballadors de l'entitat bancària comptabilitzaven els ingressos, que es detectava l'engany.

Al detingut se l'acusa de sis estafes, comeses a Girona, Sarrià de Ter i Figueres, per un valor conjunt de 3.200 euros. A més, l'autor canviava sovint de nom de perfil per dificultar la seva identificació en la reiteració delictiva. El detingut, a qui li consten antecedents, serà citat properament per declarar davant l'autoritat judicial corresponent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook