06 de març de 2018
06.03.2018
40 Años
40 Años
Figueres

Descobreixen un cultiu amb 3.406 plantes de marihuana en una nau de Figueres

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, veí d'El Far, com a responsable de la plantació

06.03.2018 | 12:36
Imatge de la nau on s´han trobat les plantes

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un cultiu amb 3.406 plantes de marihuana a l'interior d'una nau de grans dimensions a Figueres. La policia ha detingut un home, de 38 anys, a qui consideren responsable de la plantació com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. Els agents hi van localitzar les plantes distribuïdes en diverses estances tancades i en un pati exterior. També van trobar diversos estris. Entre ells, 259 focus, 46 ventiladors, 10 filtres extractors, 267 transformadors, 6 aparells d'aire condicionat i 21 filtres, entre d'altres. El detingut passarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Els fets es remunten al 4 de març quan una patrulla de paisà, que feia tasques de seguretat ciutadana, va veure un home que manipulava la porta d'un local del carrer Progrés. Els agents el van identificar i li van preguntar per quin motiu volia obrir l'espai que semblava tancat des de feia temps.

L'home va respondre, visiblement nerviós i de manera incongruent, que hi guardava bicicletes i eines. Davant de les sospites que podria estar amagant alguna cosa, els mossos van entrar al local. A la planta baixa de la nau, de 3.000 metres quadrats, hi van trobar sacs de terra, els muntatges d'aparells elèctrics i conductes d'aire.

La planta superior i un pati exterior estaven plens de plantes de marihuana i material per al seu cultiu. En total, hi van localitzar 3.406 plantes de 60 centímetres d'alçada i en avançat estat de floració. Estaven ocultes en diverses estances tancades amb pany juntament amb estris per fer-les créixer. En concret, van trobar 259 focus, 46 ventiladors, 10 filtres extractors, 267 transformadors, 6 aparells d´aire condicionat i 21 filtres, entre d'altres.

El detingut, de nacionalitat espanyola i veí d'El Far d'Empordà, passarà properament a disposició judicial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook