La circulació ahir a la tarda, dimecres 7 de març, va ser complicada a La Jonquera. Dos accidents de trànsit amb diversos camions implicats va obligar a tallar l'autopista AP-7 en dos punts de la frontera, la qual cosa va provocar cues de vint quilòmetres acumulades en ambdós sentits entre Espanya i França.

El primer sinistre es va produir al Pertús pels volts d'un quart de tres de la tarda a l'alçada del quilòmetre 0,2 ja en territori francès, a l´A-9. En un vídeo publicat pel diari francès L'Indépendant s'hi poden contar fins a quatre els camions implicats en el xoc en sentit França. El vehicles van quedar creuats a la via, en una àrea de només dos carrils per sentit. En el moment de tancar aquesta edició es desconeixia l'estat de salut dels xofers.

A les cinc de la tarda ja s'havia aconseguit retirar tres dels quatre camions accidentats. L´AP-7 va estar tallada unes tres hores, des de poc després d'un quart de tres de la tarda fins les cinc.

Es van activar els serveis d'emergències d'ambdós costats de frontera, però finalment al lloc de l'accident només hi van actuar els serveis francesos. Els Mossos d'Esquadra van gestionar el trànsit a la Jonquera en una tarda de difícil circulació.

A més, poc després de les tres de la tarda, es va produir un segon accident amb un camió implicat també a l'autopista a l'alçada d'Agullana, segons va informar el Servei Català de Trànsit, que feia elevar fins a cinc els camions accidentats ahir a la tarda a la frontera. En aquest altre cas la circulació també es va veure afectada en sentit França i es van haver de tallar dos carrils de l'AP-7 en sentit nord que va accentuar encara més la congestió.

Carrils i accessos tallats

L'accés a l'autopista a la Jonquera en sentit nord estava tallat a causa dels dos accidents a la frontera. Es van fer desviaments en direcció França per la sortida 2 de l'autopista per enllaçar amb l'N-II, que també va registrar cues de quatre quilòmetres a la Jonquera. Però els vehicles que es dirigien cap a França i que no podien circular per l'autopista es trobaven amb una N-II col·lapsada per l'efecte embut, una situació que va generar quatre quilòmetres de retencions a la carretera nacional.

Poc després de dos quarts de cinc de la tarda es va reobrir un dels carrils tallats al trànsit, malgrat que les retencions van continuar. A ­aquella hora hi havia 11 quilòmetres de cua en territori francès i sentit Espanya i 10 quilòmetres sentit nord.