Els Mossos d´Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat 8 de febrer un home, de 18 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Figueres, com a presumpte autor de set delictes de robatori amb força.

Els fets s´emmarquen dins d´una investigació que els mossos de la comissaria de Figueres han portat a terme des de principis de gener per tal de resoldre diversos casos de robatori amb força.

El passat dia 2 de febrer els agents van detenir un home com a presumpte autor d´un robatori a interior d´un domicili del carrer Àlvarez de Castro, ocorregut entre els dies 16 i 17 de gener, i d´un robatori en un taller mecànic del carrer Taure de Figueres ocorregut entre el 13 i 14 de gener. En un primer moment els investigadors només li van poder atribuir aquests dos robatoris amb força.

Els mossos van continuar treballant per tal d´aclarir l´autoria dels altres robatoris i, després d´estudiar tots els vestigis i diferents proves, van poder atribuir al mateix lladre cinc robatoris més a interior de domicilis.

Els robatoris van succeir entre els dies 25 de gener i 6 de febrer a la població de Figueres. El modus operandi utilitzat sempre era el mateix: escalament per murs o balconades i accés per finestres o portes corredisses que estaven obertes o que el lladre forçava per accedir-hi. Una vegada dins els immobles sostreia material informàtic, ordinadors i telèfons mòbils, entre altres.

Els agents de la unitat d´investigació van tornar a detenir l´home el passat 8 de febrer a Vilamalla (Alt Empordà) per la seva presumpta autoria d´aquests fets. La investigació no es dóna per tancada i no es descarten noves imputacions.

El detingut, que té antecedents, va passar el dia 10 de febrer a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar el seu ingrés a presó.