El diputat d'ERC Toni Comín, conseller destituït de Salut, ha assegurat aquest dissabte que els 100 dies que han passat a la presó Oriol Junqueras i Joaquim Forn són "100 dies d'ignomínia i injustícia". En declaracions a l'ACN des de Brussel·les, on ha participat en el visionat per 'streaming' de l'obra de teatre 'Sàpiens', que es representa a Barcelona a la Sala Flyhard, Comín ha expressat la "indignació" i "ràbia" dels membres del govern que són a Bèlgica per l'empresonament dels seus "companys" i "en alguns casos també, amics personals". Segons Comín, Junqueras i Forn "han contrarestat" la "injustícia" del seu empresonament amb "la seva dignitat i la seva valentia". El conseller de Salut, destituït pel 155, també ha defensat la "capacitat de resistir i de denunciar aquesta injustícia" de la gent. Per la seva banda, Lluís Puig, conseller de Cultura destituït pel govern espanyol, ha admès que se li "ennuega la veu" al recordar els seus companys empresonats, i ha agraït la "implicació de tot el món de la cultura" en la defensa de la "llibertat i la democràcia".

Comín, Puig i la consellera d'Ensenyament destituïda, Clara Ponsatí, han assistit aquest diumenge a la representació de 'Sàpiens' per streaming, en un acte organitzat per l'ANC Brussel·les i en què la recaptació d'entrades servirà per la caixa de solidaritat. "Estem molt agraïts que el món de la cultura, des de Barcelona, hagi tingut aquesta iniciativa de trencar les barreres físiques aprofitant les noves tecnologies", ha dit Comín, que ha bromejat que el protagonista de l'obra és, precisament, un conseller de Salut.

El responsable de Cultura del govern de Carles Puigdemont, per la seva banda, ha destacat la "implicació de tot el món de la cultura" amb el "moment històric" actual, i el bon moment que viu "el teatre alternatiu de Barcelona", que considera que "està donant uns fruits impensables fa 10 anys". "La cultura està per la llibertat, per la democràcia, i només els pobles amb més cultura i educació són els més lliures, els que tenen més opinió i respecten més l'opinió dels altres", ha dit. Puig, a l'hora de valorar els 100 dies de presó de Junqueras i Forn, s'ha emocionat. "L'Oriol i en Quim...se m'ennuega la veu", ha admès.