Els Bombers de la Generalitat van rebre ahir a les 21.31 hores un avís per un incendi d’habitatge al carrer de Tramuntana, número 15, de l'Escala.

Els Bombers de la Generalitat s'hi van desplaçar amb 7 dotacions (4 camions d’aigua, l’autoescala i 2 vehicles lleugers). L'incendi cremava amb intensitat, ja que hi havia una gran quantitat de material emmagatzemat a l'habitatge, i les tasques d’extinció es van allargar més de quatre hores. Mentre es duia a terme l’actuació es va localitzar a l’interior del pis el cos sense vida d’una persona, la identitat de la qual encara no està confirmada. Ara, els Mossos d’Esquadra procediran a obrir les diligències de la investigació per determinar les causes del sinistre i confirmar la identitat de la persona finada, així com per esclarir les circumstàncies de la mort.

L’incendi va calcinar completament el pis 2n 1a d'un edifici de tres plantes en total. El fum va afectar tot l’immoble i els veïns van haver de ser evacuats durant l'extinció, a excepció d'una dona de 70 anys que va quedar confinada. La dona va ser atesa pel SEM per una crisi d’angoixa, però no li va caldre evacuació a centre hospitalari. Tots els veïns evacuats (unes 25 persones) han hagut de ser reallotjats per passar la nit, ja que tot l’edifici havia resultat bastant afectat. Al llarg del matí, un cop revisada l’estructura, podran tornar als seus habitatges.

Vuit persones resulten ferides en un incendi d’habitatge a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta matinada en un altre incendi d’habitatge, en aquest cas al carrer Goya, número 24, de l’Hospitalet de Llobregat. L’avís de l’incendi es va rebre quan passaven set minuts de la una de la matinada i va activar 6 dotacions. El foc va ser controlat en menys de mitja hora i va afectar una habitació del 2n pis.

El SEM va destinar 4 unitats i va atendre diversos veïns, tots ferits de caràcter lleu. Un home de 50 anys i una dona de 43 van ser traslladats a l’Hospital de Bellvitge; mentre que una dona de 83 anys, una altra de 77 i un home de 84 van ser evacuats a l’Hospital Moisès Broggi. Dos homes, de 44 i 51 anys, van haver de ser evacuats a l’Hospital de la Creu Roja, mentre que una nena de 10 anys va ser traslladada a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Incendi d’habitatge a Reus (Baix Camp) amb tres persones evacuades

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi al carrer dels Banys, número 6, de Reus. L’avís del foc s’ha rebut a les 10.28 hores i ha mobilitzat 6 dotacions. El foc ha afectat el menjador d’un pis situat a la 4a planta (edifici de 5 plantes) i ja està controlat.

Els Bombers han rescatat de l’habitatge una dona i 2 menors, que a hores d’ara estan sent atesos pel Sem i es traslladaran al centre hospitalari.