Malgrat que en els últims mesos semblava que s'havia frenar l'onada de robatoris a la Jonquera, la inseguretat veïnal continua. Els delictes no han cessat i la Plataforma Veïns de la Jonquera es manté dempeus en la denúncia de les constants entrades tant en habitatges com en vehicles estacionats.

L'entitat -en procés de legalització- s'ha reunit amb la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i els grups polítics amb representació a l'Ajuntament. Volen exercir de lobby per aconseguir una major pressió policial sobre els delinqüents.

D'aquestes trobades amb els cossos de seguretat n'ha sorgit el compromís de la Guàrdia Civil d'incrementar la seva presència a l'interior del poble. Així ho va explicar la presidenta de l'associació, Cristina Boada. Fins ara l'actuació dels agents se centrava als afores de La Jonquera, però davant la inquietud veïnal han accedit a «estar més atents» al que succeeixi dins el nucli urbà.

Les desavinences entre l'Ajuntament i la Policia Local són un escull més en la lluita contra la delinqüència al poble fronterer.

El delegat a les comarques gironines del Sindicat Autònom de Policia de les Policies Locals (SAP-PL), Sergi Fernández, veu en les condicions laborals del cos jonquerenc una problemàtica afegida que repercuteix en la seguretat ciutadana. La falta de suport del consistori, les diferències salarials amb altres municipis i una plantilla desgastada i desmotivada són alguns dels problemes. «El projecte de seguretat ciutadana és inexistent a la Jonquera», diu Fernández, i afegeix que si no es reconeix, continuarà existint.

Amb el recent canvi de regidor al capdavant de la cartera de governació, el SAP-PL confia que es podrà arribar a un acord amb el consistori. També defensen que la nova comissaria de Mossos que es construirà al poble entre el 2018 i el 2019 sigui compartida amb la Policia Local, malgrat que fa dos anys ja van rebre la negativa de l'Ajuntament.