12 de gener de 2018
12.01.2018
40 Años
40 Años
Tornado

Les administracions s'impliquen per ajudar els municipis altempordanesos afectats pel tornado

S'han reunit amb els ajuntaments per parlar dels ajuts

12.01.2018 | 11:22
Els participants a la reunió

Aquest dijous s´ha celebrat a la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona una reunió per conèixer de primera mà les afectacions produïdes pel tornado que diumenge passat al matí va afectar els municipis de Cistella, Navata i Terrades, un cop els tres ajuntaments ja han pogut avaluar les incidències que va produir aquest fenomen meteorològic.

A la reunió hi ha assistit els directors territorials de Governació, Raül Morales, i de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló, acompanyats pel vicepresident de la Diputació de Girona i ponent de Cooperació Local, Fermí Santamaria, i el president del Consell Comarcal, Ferran Roquer. Per la banda dels municipis hi eren els tres alcaldes, Enric Gironella (Cistella), Jaume Homs (Navata) i Isidre Felip (Terrades).

Després d´analitzar les circumstàncies que van incidir en el fenomen meteorològic que va afectar aquests tres municipis, especialment en els desperfectes causats en l´àmbit públic i en el privat, els alcaldes van remarcar la preocupació que representava la dispersió de nombroses peces d´uralita, procedents dels teulats de les diverses granges afectades. La manipulació d´aquestes restes s´ha de realitzar de forma molt acurada, ja que es tracta de residus contaminants per incloure l´amiant en la seva composició.

A continuació s´han especificat les afectacions registrades en les instal·lacions municipals, el mobiliari urbà, el sistema d´enllumenat i els camins rurals, entre altres béns públics afectats, juntament amb desperfectes produïts en les propietats privades, que han estat derivats cap a les companyies asseguradores.

De resultes de la reunió, el Consell Comarcal de l´Alt Empordà s´ha compromès a fer-se càrrec, de forma urgent i, per tant, d´execució immediata, de la retirada de les restes d´uralita que estiguin disperses pels camps, camins i altres espais públics i a l´aire lliure dels tres municipis, atesa aquesta circumstància de toxicitat que comporta la seva manipulació. També ha posat a disposició dels tres ajuntaments els serveis tècnics comarcals per si es requereix la redacció d´algun projecte de rehabilitació d´equipaments públics malmesos.

D´altra banda, la Diputació de Girona i el departament de Governació de la Generalitat s´han compromès a col·laborar econòmicament en la restitució dels elements de titularitat pública, malmesos amb el fenomen meteorològic de diumenge, a través de les línies d´ajut específiques que hi ha habilitades en aquest àmbit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema