Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial de Figueres han detingut, a la Jonquera, un home de 47 anys, de nacionalitat dominicana i amb domicili a la població, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

A principis del mes de novembre, els mossos de la Jonquera van tenir coneixement que en diversos domicilis de la població s'hi estaria realitzant compravenda de substàncies estupefaents. Aquests punts de venda, a més, estarien molt propers a l'institut del municipi.

Davant aquestes sospites la unitat d'investigació de la comissaria de Figueres, juntament amb les unitats de seguretat ciutadana, va començar a indagar quins serien aquests punts de venda, qui estaria duent a terme aquesta activitat delictiva i quins tipus de substàncies s'hi estarien venent.

Després d'un mes d'investigació, l'1 de desembre els mossos van dur a terme tres entrades i registres en diversos pisos de la població. En aquests escorcolls els agents van detenir un home com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, van intervenir més de 380 grams de cocaïna i dos fragments d'haixix. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l’Interior aquesta droga estaria valorada en més de 22.500 euros.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 3 de desembre a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.