22 de octubre de 2017
22.10.2017
Garriguella

Mossos recuperen tortugues, algunes a l'Alt Empordà, que es venien per Internet

Són de l'espècie Testudo hermanni, coneguda com a tortuga mediterrània, altament amenaçada d'extinció

22.10.2017 | 11:18
Alguns dels exemplars recuperats.

Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Medi Ambient de Girona juntament amb efectius de l'Àrea Central de Medi Ambient, van denunciar tres persones per un delicte contra la fauna protegida i van recuperar un total de 22 tortugues terrestres de la conca mediterrània aquest estiu.

La investigació es va iniciar al mes de juliol del 2017 quan els mossos van detectar a internet diversos anuncis on es venien exemplars de tortuga terrestre mediterrània.

Gràcies a les indagacions policials ens agents van identificar els tres propietaris de les tortugues anunciades, concretament dues dones i un home, els quals van quedar denunciats per un delicte contra la fauna protegida.
L'operatiu policial va permetre recuperar un total de 22 exemplars en diverses actuacions dutes a terme a les comarques de la Selva, el Maresme i l'Alt Empordà.

Es dóna la circumstància que un dels exemplars recuperats a l'Alt Empordà era un exemplar espoliat del medi i formava part d'un programa de recuperació de l'espècie.

La tortuga mediterrània, espècie Testudo hermanni, està altament amenaçada d'extinció en el medi natural. Per aquesta raó, aquesta espècie és objecte de diversos programes de conservació al territori català sota la tutela del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Al tractar-se d'una espècie de fauna protegida per la normativa vigent, espoliar i recollir exemplars del medi natural i comprar o vendre exemplars o les seves parts (closques, ous, etc.) constitueix un delicte de l'article 334 del codi penal.

La possessió d'exemplars d'aquesta espècie sense tenir la documentació pertinent també està prohibida. Només es poden tenir a casa exemplars de tortuga terrestre mediterrània si es disposa d'una autorització administrativa especial.

Per qualsevol dubte, els ciutadans poden trucar al telèfon 112 o bé adreçar-se a l'operador policial mediambiental més proper.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook