La Guàrdia Civil va enxampar aquest dimecres un home de nacionalitat letona amb 18 quilos de marihuana amagats al seu cotxe a La Jonquera (Alt Empordà). Els fets es van produir cap a les quatre de la tarda quan agents de la secció fiscal d'aquest cost van aturar el vehicle amb matrícula letona que circulava en direcció França i van detectar que el terra del vehicle semblava manipulat. En inspeccionar-lo van trobar diverses bosses envasades al buit amb marihuana al seu interior. Per aquesta raó, la Guàrdia Civil va detenir l'home, A.L., de 31 anys i de nacionalitat letona per un presumpte delicte contra la salut pública. El detingut i la droga intervinguda es van posar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.

El 28 de juny la Guàrdia Civil també va interceptar un vehicle ocupat per una persona amb matrícula espanyola en direcció França que duia al maleter 22 feixos de bitllets tintats de francs suïssos. Un material que s'utilitza per estafar. L'engany consisteix a fer creure a la víctima que els papers ennegrits es converteixen en bitllets de curs legal amb l'aplicació d'uns líquids especials. El conductor del vehicle va manifestar que tenia una impremta i que els bitllets eren un encàrrec que havia d'entregar a França.

En total els agents van intervenir 10 feixos de bitllets falsos de 1.000 francs suïssos, vuit feixos de 200 francs suïssos i quatre feixos de bitllets de 100 francs suïssos. El detingut i els bitllets tintats es van posar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.