Els Mossos d'Esquadra han detingut dos pescadors per utilitzar un torpede submarí i pescar cogombres de mar sense tenir autorització administrativa. La primera actuació va tenir lloc el 31 de maig quan efectius de la unitat especialitzada en Medi Ambient (URMA) va inspeccionar l'embarcació d'un pescador professional de corall vermell al port de Roses.

A l'interior, hi va localitzar l'aparell, que es fa servir per desplaçar-se ràpidament per sota l'aigua. La normativa impedeix utilitzar qualsevol tipus d'estri mecànic que ajudi a facilitar la recollida d'aquesta espècie. Per això, l'home va acabar denunciat. El segon cas es va produir el 16 de juny a Palamós (Baix Empordà) quan efectius d’aquesta unitat van fer una inspecció dins d'una altra embarcació.

En aquesta ocasió, els agents es van trobar quatre gibrells plens de cogombres de mar, de diferents classes i mides. Els animals havien estat pescats sense permís amb un equip de respiració a una fondària d'entre 15-20 metres. Aquesta pràctica està prohibida i, per aquests fets, els mossos van denunciar al pescador.

En total, l'home portava 70,80 quilograms de cogombres. A més, se li van trobar 19,3 quilograms més de captures d'altres dies, que tenia guardats al magatzem del port, amb un pes total de 90,1 quilograms.

L'actuació s'emmarca en un acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura i la Direcció General de la Policia amb l'objectiu d'optimitzar la lluita contra la pesca i la marisqueria il·legal a Catalunya.