Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres passat una dona per envestir intencionadament el conductor d'una motocicleta en reiterades ocasions. Un cop aturat el seu vehicle els agents van fer-li la prova d'alcoholèmia, amb la qual van poder determinar que la conductora anava totalment beguda.

Els fets van succeir al voltant de les cinc de la tarda a la carretera que connecta les localitats de Roses i Cadaqués, concretament al punt quilomètric 11.4, dins del terme municipal de Roses.

Una dona, de 40 anys i veïna de Cadaqués, conduïa un turisme mentre subjectava a la mà el que aparentment semblava un mòbil quan, sense previ avís, es va ficar de ple al carril contrari i va provocar que una motocicleta que hi circulava hagués de sortir de la seva via i anar a parar a la cuneta per tal de no col·lidir amb el cotxe que conduïa ella.

Persecució i envestida

L'home de la motocicleta, en veure que la dona continuava el seu camí tranquil·lament i no es parava per fer cap tipus de comunicat amistós d'accident, va donar un avís als Mossos d'Esquadra i va seguir-la per demanar explicacions del què havia passat.

La dona, en adonar-se de la presència del seu perseguidor el va començar a envestir de manera intencionada amb el vehicle unes quantes vegades, i va povocar danys materials a la motocicleta i físics al seu conductor. L'home va aconseguir pujar al seu cotxe i treure-li les claus del contacte perquè no continués envestint la moto. Ella el va intentar agredir i el va estar insultant fins que van arribar al lloc dels fets dues dotacions de Mossos d'Esquadra.

Molt per sobre del límit

Un cop immobilitzats els vehicles implicats en el conflicte, va ser quan els agents li van demanar a la dona si es podia fer la prova d'alcoholèmia, ja que presentava signes evidents d'anar beguda. La conductora va donar un total d'1,10 mg/litre d'aire expirat, una xifra molt superior a la que està permesa actualment, que es troba amb un màxim de 0,25 mg/l.

Els agents del cos dels Mossos van instruir diligències penals a la conductora que portava el vehicle, com a presumpta autora d'un delicte contra la seguretat viària. En conseqüència, els agents van citar la veïna alt-empordanesa amb la finalitat que es presenti a declarar davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, cosa que farà aquest mateix matí de dimarts.