La policia espanyola ha detingut cinc membres d'una organització criminal que explotava sexualment dones de nacionalitat xinesa en tres pisos de Barcelona i Figueres. Segons un comunicat d'aquest cos difós aquest divendres, les víctimes vivien als immobles on eren obligades a prostituir-se i on havien d'estar disponibles les 24 hores al dia. De fet, no podien sortir i tenien absolutament coartada la seva llibertat de moviment. La investigació va començar gairebé fa un any arran de la detenció de dos ciutadans xinesos a la ciutat de la Línia de la Concepción (Cadis) que viatjaven cap a Gibraltar amb passaports de Malàisia falsificats. Els arrestos van destapar una organització que traficava amb dones de nacionalitat xinesa per explotar-les sexualment. La branca de l'organització assentada a l'Estat estava formada per tres dones de nacionalitat xinesa i dos homes, un xinès i un espanyol.

Els cinc arrestats en l'operatiu policial s'encarregaven de fer totes les gestions necessàries per al control dels dos domicilis de Barcelona i Figueres on explotaven a diverses dones de nacionalitat xinesa. També feien la selecció, distribució i repartiment de les víctimes entre els seus clients i atenien personalment als números de telèfon associats a les pàgines web on s'anunciaven els serveis sexuals que oferien.

Tancades i disponibles les 24 hores al dia

Les víctimes eren obligades a viure als mateixos pisos on eren explotades, i els exigien disponibilitat absoluta les 24 hores del dia. Les vigilàncies fetes per la policia espanyola als tres pisos on exercien van permetre comprovar que les dones no sortien mai d'aquests domicilis. De fet, només sortien quan eren intercanviades pels proxenetes entre els altres pisos de l'organització per variar l'oferta disponible pels clients.

L'operatiu s'ha saldat amb la detenció de cinc responsables de l'organització assentada a l'Estat, 4 a Barcelona i un a Figueres, als quals se'ls va intervenir material informàtic, nombrosos telèfons mòbils, quaderns i agendes manuscrits que està sent analitzat, diners en efectiu i material utilitzat durant els serveis sexuals.