Una interna de la presó del Puig de les Basses de Figueres ha fet vaga de fam i líquids durant gairebé una setmana per reclamar millors condicions i un trasllat a prop de Lleó, on té la seva família. El Departament de Justícia assegura que la reclusa ja ha aturat la reivindicació i que Institucions Penitenciàries -que depenen del Ministeri d'Interior- estan tramitant la seva reubicació. Des de Serveis Penitenciaris de la Generalitat s'ha compromès a fer un canvi provisional a la presó de Ponent (Lleida) en cas que el trasllat s'endarrereixi. Segons ha fet públic el Col·lectiu de Suport a les dones preses de l'Aragó (CAMPA) a través del seu bloc, la dona denuncia des de fa temps la situació i la impossibilitat de rebre visites.

El col·lectiu assegura que la dona va iniciar la seva vaga de fam i líquids fa gairebé una setmana com a protesta per les condicions en les quals diu trobar-se a la presó de Figueres i pel fet d'haver estat traslladada a aquest centre tenint en compte que la seva família viu a Lleó. En concret, afirmen que estava sotmesa a "constants escorcolls" i que pràcticament "no podia realitzar activitats socioeducatives". A més, la dona denunciava que no podia rebre visites perquè es troba molt lluny de casa seva.

Justícia ha explicat que la dona ja ha aturat la seva reivindicació i que Institucions Penitenciàries està tramitant el seu trasllat a un centre proper a casa seva, tot i que no han concretat quin. Si el procés s'endarrereix, Serveis Penitenciaris de la Generalitat s'ha compromès a assumir una reubicació provisional al Centre Penitenciari de Ponent.