Els Mossos han detingut sis homes d'entre 20 i 49 anys, de nacionalitat espanyola, kosovar, txeca i sèrbia, amb domicilis a Figueres, el Prat de Llobregat (Baix Llobregat) i Barcelona (a algun dels detinguts no se n'hi ha pogut determinar), entre els dies 13 i 14 de maig com a presumptes autors de robatoris i furts a l'interior de vehicle. Els fets han tingut lloc al pantà de Boadella i a la localitat de Garrigàs (Alt Empordà). Tres dels detinguts són presumptes autors d'un robatori amb força a l'interior d'un vehicle i als altres tres se'ls acusa d'un delicte de furt, un delicte d'atemptat i per resistència i desobediència a agents de l'autoritat.

El 13 de maig passat, una patrulla de paisà al pàrquing de la presa del pantà de Boadella va observar com arribava un vehicle amb tres ocupants i aparcava al costat d'altres cotxes. Segons el relat policial, aleshores va baixar un individu del vehicle i va forçar la finestra d'un dels cotxes del costat amb un tornavís. L'home va aconseguir trencar el vidre i sostreure´n una bossa de mà. En aquest moment els agents de paisà van intervenir i van identificar i detenir els tres homes.

L´endemà mateix, el 14 de maig, els agents van detenir tres homes més com a presumptes autors d´un delicte de furt, un delicte d´atemptat i un delicte de resistència i desobediència a agents de l´autoritat.

Una patrulla de paisà que feia tasques de vigilància en una àrea de descans de l'autopista AP-7 va veure com arribava un vehicle amb tres ocupants. El cotxe va aparcar i un dels individus va baixar. Aleshores es va dirigir als ocupants de diversos turismes estrangers, segons la policia amb la voluntat de distreure´ls perquè, mentrestant, els seus companys poguessin robar objectes de valor de l'interior dels automòbils. Les mateixes fonts indiquen que van aconseguir robar una cartera i que després van provar de fugir cap a l´autopista. En el moment que la policia els va voler aturar, el conductor va intentar fugir amb una maniobra que va estar a punt d'atropellar un agent. Finalment els Mossos van aconseguir aturar el vehicle i detenir els tres homes.

Els detinguts, la majoria amb antecedents, van passar el dia 15 de maig a disposició del ju