15 de abril de 2017
15.04.2017
Coordinada per l'Europol

Cau un grup internacional de cinc cibercriminals que venia 'virus' per infectar ordinadors

Dos dels arrestats són al Regne Unit i els altres tres a Espanya, i un dels registres s'ha fet en un domicili de Santa Perpètua de Mogoda

15.04.2017 | 18:56
Un dels cinc arrestats en l´operació de la policia

La policia espanyola ha participat en la desarticulació d'un grup internacional de cibercriminals especialitzat en el disseny, desenvolupament i comercialització de software maligne per infectar ordinadors. L'operació, coordinada per l'Europol, s'ha saldat amb la detenció de cinc persones, tres a Espanya i dues al Regne Unit, i registres en domicilis de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), Santa Lucía de Tirajana, Las Palmas de Gran Canària i Liverpool. Els arrestats estan acusats de crear virus, 'cucs' i 'troians' camuflats en programes per tal que els antivirus no els poguessin detectar a temps. Aquest software maligne es comercialitzava en els fòrums de 'hacking' més famosos a nivell estatal i internacional, a canvi generalment de pagaments amb bitcoins i en tarifes basades en el recompte efectiu d'infeccions d'ordinadors a nivell mundial.

Els programes desenvolupats pels detinguts han estat utilitzades arreu del món per la distribució de 'troians' de control remot i keyloggers o portes enrere per agafar el control total de l'ordinador de la víctima, danyant o robant tot tipus d'informació privada, incloent l'obtenció de les contrasenyes del correu electrònic, xarxes socials o banca 'online'. La investigació es va iniciar a finals del 2015 per part de l'Europol, amb la participació activa d'investigadors espanyols i britànics especialitzats en la matèria. En els registres practicats a l'estat espanyol es van decomissar sis discs durs, un ordinador portàtil, un disc dur extern, vuit dispositius de bitcoins, tres targetes de prepagament sense titular i documentació de comptes bancaris i de Paypal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook