Els Mossos d'Esquadra han desactivat una granada de la Guerra Civil que un home que passejava va trobar en una zona a tocar del riu a Biure. Després de descobrir l'artefacte, l'home el va agafar, el va traslladar fins a tocar de la carretera i va alertar la policia. Això va obligar a activar d'urgència el grup especial en desactivació d'explosius, els TEDAX-NRBQ, perquè la granada de morter (una Valero de 50 mil·límetres) es trobava en una zona de pas de vianants i vehicles. Després de recollir l'artefacte, els agents el van fer explosionar en un lloc segur. Els Mossos d'Esquadra demanen a tots aquells qui localitzin un artefacte que no el toquin i alertin de seguida la policia (perquè, tot i que han passat anys, alguns encara mantenen la càrrega i poden explotar).

La troballa d'aquests artefactes (projectils, granades) és relativament freqüent a les zones boscoses de la demarcació, perquè el territori va ser escenari no només del conflicte bèl·lic, sinó també de la retirada dels republicans, que mentre marxaven a l'exili s'anaven desfent de l'armament. Aquestes darreres setmanes, de fet, se n'han trobat dos més.

A mitjans març, un home que caçava espàrrecs va trobar un obús de 155 mil·límetres en una zona boscosa de Sant Miquel de Fluvià . L'artefacte es trobava mig enterrat pels voltants de l'ermita de Sant Sebastià. I pocs dies després, un pagès que llaurava un camp a la Tallada d'Empordà (Baix Empordà) va localitzar un projectil d'artilleria d'uns 105 mil·límetres. En tots els casos, els TEDAX els van fer explosionar en una cantera.