L'Audiència de Girona ha absolt l'home que s'enfrontava a 11 anys de presó acusat d'abusar sexualment de la seva reneboda en un apartament de L'Escala la nit del 9 a 10 de març del 2013, quan la nena tenia 11 anys. La sentència conclou que no es pot descartar que, darrere de la denúncia interposada per la mare de la nena, hi hagi un "mòbil espuri". "La nena tenia una excel·lent relació amb la seva tia àvia i amb l'acusat, passant amb ells molts caps de setmana tot i la mala relació que mantenien amb la mare de la menor com a conseqüència d'un deute econòmic", recull la sentència. L'Audiència resol que no ha quedat provat que, aquella nit, l'acusat li fes tocaments a la vagina i al cul a la nena aprofitant que s'havia quedat adormida al sofà.

Segons la sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona, la menor d'11 anys estava passant el cap de setmana a l'apartament que la seva tia àvia i el seu marit, l'acusat, tenien a L'Escala. Era habitual que passés caps de setmana amb aquests familiars, tot i que tenien molt mala relació amb la mare de la petita per culpa d'un deute de diners que l'acusat li reclamava a la dona.

Cap a dos quarts d'una de la matinada del 10 de març del 2013, continua relatant la sentència, la menor es va quedar amb l'acusat veient la televisió en un sofà llit del menjador. "Ho solien fer habitualment", recull el tribunal que afegeix que no ha quedat provat que l'acusat aprofités que la menor es va quedar adormida i li "introduís els dits a la vagina i li toqués el cul".

La sentència recull que qui va decidir interposar la denúncia va ser la mare de la menor, que sentia "animadversió" cap al processat. "No pot, per tant, descartar-se la concurrència de mòbils espuris", argumenta el tribunal que afegeix que, durant el judici, ha quedat palesa la mala relació familiar en la declaració de diversos testimonis. Un d'ells, per exemple, el de l'àvia de la menor que va dir que no la va sorprendre la denúncia perquè la seva filla era capaç de fer "qualsevol cosa per treure diners".

A més, el tribunal també exposa que la nena ha incorregut en diverses contradiccions al llarg de les declaracions que ha fet. "La principal contradicció estiba en la concreció de les accions abusives", ressalta la sentència. La menor va assegurar primer que l'acusat li havia introduït els dits a la vagina però al judici va donar respostes vagues. "La declaració respecte a aquest extrem tan important va ser ambigua", diu la sentència.

L'Audiència també argumenta que no hi ha cap informació mèdica que pugui corroborar els abusos.

"Sorgeixen dubtes raonables sobre la realitat del que va passar i aquests dubtes s'han de resoldre a favor de l'acusat tal com preveu el principi 'in dubio pro reo'", conclou la sentència. L'acusat s'enfrontava a 11 anys de presó per abús sexual a menor de 13 anys i a 6 anys de llibertat vigilada. L'Audiència de Girona l'ha absolt.