03 de abril de 2017
03.04.2017
Cadaqués

La Generalitat obre un expedient als pares que van deixar sola la filla a Cadaqués

La parella, que va marxar de festa, ha quedat en llibertat a l'espera de declarar davant del jutjat de Figueres per abandonament de menors

03.04.2017 | 12:40
Patrulla policial mixta a Cadaqués.

La Generalitat ha obert un expedient als pares de Cadaqués que van anar-se'n de festa deixant la seva filla, de tan sols 1 any i 8 mesos, sola a casa durant tota la nit. Serveis Socials estudiarà ara el cas, s'entrevistarà amb els pares, visitarà el seu domicili i emetrà un informe. És poc probable que, si es mostren penedits i es tracta d'un cas puntual, se'ls retiri la custòdia de la menor. De fet, des del Departament informen que la parella, de 38 i 29 anys, no tenia cap altre expedient obert per haver desatès la petita. Els pares de menor han quedat en llibertat a l'espera de declarar davant del jutjat de Figueres que porta el cas.

El cas es va destapar ahir cap a les set del matí quan, curiosament, els pares de la criatura van alertar ells mateixos a la Policia Local. La parella, de 39 i 28 anys, va explicar als agents que quan van arribar a casa, la seva filla, de tan sols divuit mesos, no hi era.

La policia va alertar els Mossos d'Esquadra i efectius dels dos cossos van anar fins a l'habitatge. Allà, després de veure com els dos pares anaven beguts, van començar a parlar amb els veïns per intentar aclarir la situació. I a partir d'aquí, van descobrir que els pares se n'havien anat de festa tota la nit deixant sola la petita a l'habitatge.

La nena, que es va despertar de matinada, va començar a plorar. Els crits de la criatura van alertar els veïns, i ells mateixos van decidir avisar-ne l'àvia. La dona va anar cap a les cinc de la matinada al pis i, després de trucar a porta i veure que ningú responia, va obrir ella mateixa amb un joc de claus que tenia. Quan va veure que la nena estava sola, l'àvia se la va emportar a casa seva per tenir-ne cura.

Després de descobrir que els pares havien sortit de festa i havien desatès la petita, una patrulla mixta els va detenir per abandonament de menors. Els pares van ser traslladats a la comissaria de Roses (Alt Empordà) i ahir a la tarda se'ls va deixar la detenció sense efecte, en espera que siguin citats a declarar davant del jutjat que portarà el cas.

Expedient a Serveis Socials

En paral·lel al procediment judicial, la Generalitat ha obert un expedient informatiu als pares de la criatura. Personal de Serveis Socials s'entrevistarà ara amb els progenitors, visitarà també casa seva i després emetrà un informe sobre el cas. De totes maneres, fonts del Departament precisen que és poc probable que, si es mostren penedits, se'ls acabi retirant la custòdia.

A més, s'ha de tenir en compte que els pares no tenien cap altre expedient obert per haver desatès la criatura. De fet, d'ençà que la detenció els va quedar sense efecte, els pares podien tornar-se a endur la petita a casa seva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook