24 de març de 2017
24.03.2017
40 Años
40 Años

Denuncien dos homes per pescar garotes il·legalment al Baix Empordà

Els Agents Rurals els van enxampar capturant més exemplars dels que la llei permet

24.03.2017 | 14:49
Imatge de les garotes que havien capturat

Els Agents Rurals han denunciat dos homes per pescar il·legalment garotes al Baix Empordà. Es tracta de dos professionals de la pesca esportiva subaquàtica que, de fet, participen habitualment en campionats d'aquesta modalitat tant a nivell català com estatal, i a qui els agents van enxampar amb més garotes de les que la llei permet capturar (150 per dia i pescador). Els dos homes van fer una primera immersió al litoral de Begur (Baix Empordà), un cop acabada la pesca es van dirigir a un domicili a descarregar. Més tard, es van tornar a ficar a l'aigua, i va ser aleshores quan els agents els van interceptar i van comprovar que, pel cap baix, havien pescat un centenar de garotes més del que està permès. Per tot plegat se'ls va denunciar i comissar la pesca que havien fet.

Nova denúncia contra la pesca furtiva al litoral gironí. Els agents rurals han enxampat dos pescadors subaquàtics per pescar més garotes del que està permès per la llicència de la que disposen. En concret, en van capturar uns 400 exemplars, 100 més del que fixa la normativa. Els dos homes ho van fer en dues immersions als voltants de Begur. En la primera en van pescar 150, i en la segona 250.

Entre els mesos de gener i març, a la Costa Brava és habitual que augmenti l'activitat al voltant de la gastronomia de la garota, i per tant, la pesca furtiva d'aquests exemplars, amb la intenció de vendre el gènere en establiments de restauració local.

Això suposa una competència deslleial envers els pescadors professionals de les diferents confraries del Baix Empordà, que veuen com bars i restaurants venen garotes procedents de la pesca esportiva, sense la regulació corresponent.

La pesca esportiva de garotes només permet la captura de 150 exemplars per dia i pescador, i a més cal disposar de la llicència de pesca recreativa. Pel que fa a la modalitat de pesca subaquàtica obliga a tenir també una llicència específica. En relació a l'horari, la captura de la garota no es pot dur a terme més tard de les 13 hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook